NEW STUDENT ORIENTATION DAY AGENDA

AUGUST 22, 2018

 

TIME DURATION TASK/PERSON DESCRIPTION LOCATION
9:00 – 10:00 1 hour Registration/12 volunteers, Anna Arzumanyan, all peer mentors New students will register, check in with their mentors and receive their folders and T-shirts AUA Main Building Lobby
10:00 – 10:05 5 minutes Introduction/Anna Arzumanyan Mentors escort their mentees to the Large Auditorium Large Auditorium
10:05 – 10:20

 

 

15 minutes

 

Welcome/President Der Kyuregian Welcome/greeting the freshmen Large Auditorium
Welcome/Dr. Randall Rhodes

 

Welcome/Dean Wood Dean Wood welcomes the freshmen Large Auditorium
10:20 – 10:25 5 minutes The day’s agenda/Anna Arzumanyan/Mariam Mikhaylova Anna Arzumanyan explains Orientation Day schedule Large Auditorium
10:25 – 10:30 5 minutes

 

Dance/MIHR/Student Clubs

 

A brief performance by one of AUA’s Undergraduate student clubs Large Auditorium
10:30 – 10:50 20 minutes Photo/Hayk Frangulyan Freshmen take a class photo. Peer mentors assist. Large Auditorium
 

All freshmen break into groups by their respective major and head to designated locations as follows:

 

Group 1: English & Communications students head to Manoogian Hall, PAB

 

Group 2: Business students head to Manoogian Hall, PAB

 

Group 3: Computer Science, Data Science, and Engineering students head to the Small Auditorium, Main Building

 

 

Group 1: English & Communications students head to Manoogian Hall

Group 2: Business students head to Manoogian Hall

TIME DURATION TASK/PERSON DESCRIPTION LOCATION
11:00 – 11:07 7 min Presentation of Math & Writing Center services Math & Writing Center services are presented

Manoogian Hall, PAB

11:07 – 11:14

 

7 minutes Registrar Registrar will cover how to’s
11:14 – 11:20 6 minutes Counseling service The counselor will present counseling services available at AUA
11:20 – 11:30 10 minutes IRO Institutional research Office will make a presentation on surveys, importance, etc.
11:30 – 11:40 10 minutes Library Library will present its services and available resources
11:40 – 11:50 10 minutes Financial Aid Financial Aid will present its services
11:50 – 12:00 5-10 minutes

 

Short break and transition time for Group 1
12:00 – 12:40 30 – 40 minutes Business Department

(Group 2)

This is an opportunity to connect with the freshmen and have a conversation with the department chair and possibly faculty members. Format is up to the department.
12:00 – 12:40 30 – 40 minutes English & Communications Department (Group 1) This is an opportunity to connect with the freshmen and have a conversation with the department chair and possibly faculty members. Format is up to the department.

Q &A

408E, PAB
All freshmen, peer mentors, and volunteers head to the cafeteria for lunch.*

 

 

 

Group 3: Computer Science, Data Science, and Engineering students head to the Small Auditorium

 

TIME DURATION TASK/PERSON DESCRIPTION LOCATION
11:00 – 11:40 30 – 40 minutes CSE Department

(Group 3)

This is an opportunity to connect with the freshmen and have a conversation with the department chair and possibly faculty members. Format is up to the department.

Q&A

 

 

 

 

Small Auditorium,

Main Building

 

11:40 – 11:50 5-10 minutes

 

Short break
11:50 – 11:57 7 minutes Presentation of Math & Writing Center services Math & Writing Center services are presented
11:57 – 12:04 7 minutes

 

Registrar Registrar will cover how to’s
12:04 – 12:10 6 minutes Counseling service The counselor will present counseling services available at AUA
12:10 – 12:20 10 minutes IRO Institutional research Office will make a presentation on surveys, importance, etc.
12:20 – 12:30 10 minutes Library Library will present its services and available resources
12:30 – 12:40 10 minutes Financial Aid Financial Aid will present its services
 

All freshmen, peer mentors, and volunteers head to the cafeteria for lunch.*

 

 

 

Group 1: English & Communications

Group 2: Business

Group 3: Computer Science, Data Science, and Engineering

TIME DURATION TASK/PERSON DESCRIPTION LOCATION
13:00 – 14:00 Up to 1 hour Peer mentors take their groups to lunch. Freshmen, mentors and volunteers pick up their lunches from the cafeteria* and head to the designated areas** ·         Room 204M

·         Room 206M

·         Center for Student Success Area

·         New Student Union

·         Amphitheater

·         Community garden

 

14:00 – 18:00 Student Activities (discussions, movie screening, games, Q&A, etc.)
 

18:00 – Students leave AUA

 

*Lunch location must be confirmed

**Designated areas will need to be confirmed (Student Union area, new amphitheater area)